День права

 10 грудня 1948 року було прийнято Загальну декларацію прав людини. Вона стала результатом безпосереднього досвіду Другої Світової війни і представляє першоглобальне вираження невід'ємних прав, які мають усі люди. Декларація складається з 30 статей, що лягли в основу наступних міжнародних договорів, регіональних документів із прав людини, національних конституцій тощо.

72 річницю прийняття Загальної декларації прав людини висвітлили на уроках основ правознавства у 9-А та 9-Б класах. Проведено вчителем історії та суспільствознавчих дисциплін Грабовецькою М.А.

Учні аналізували висловлювання відомих людей про права та свободи людини («Бокс думок»), виконували творче завдання «Рука прав» вказуючи на найголовніші права людини, за допомогою «Квітки прав» зазначали безпосередньо і права дитини, переглядали відео «Що таке права людини та як вони змінювалися протягом історії» та «Концепція прав людини», висловлювали власну точку зору стосовно пунктів декларації. Фідбек учнів був колосальний, адже діти знають та вміють відстоювати свої права.






Коментарі