БАРВИ МОВИ


Дякуємо всім небайдужим та свідомим, хто долучився до кольорового тижня «Барви мови» у НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ с. Великі Гаї". Роботи було і для рук, і для розуму, і для серця! Життя красиве, коли кольорове!!!

Якщо запитаєте, який настрій цього тижня панував у НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ с. Великі Гаї», то скажемо - кольоровий. Тиждень «Барви мови» був насичений емоціями, пізнанням, дослідженнями, іграми. А ще ми відчули, що колір може допомогти покращити настрій, додати енергії та бажання краще вчитися.
8 листопада у День української писемності та мови, у вишиваний день, школа вигравала багатством кольору та символіки національної вишивки. Охочі брали участь у флешмобі «Всі у вишиванках!», писали радіодиктант національної єдності та завдання І етапу XX Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика.
У білий день (11 листопада) ми всією школою допомагали Дереву рідної мови та дарували ввічливі слова одне одному, старалися розмовляти, писати чистою українською мовою.
У вівторок вся школа наповнилася життєдайним зеленим. Діти рекламували свої улюблені книги, зустрічалися із письменницею-односельчанкою Валентиною Семеняк, робили фото з улюбленими книгами. Смакували чтивом наповну!
У Всесвітній день доброти, 13 листопада, червоний колір доповнював …… Ранок розпочався із 10 хвилин доброго читання у всій школі. Уявіть, 400 дітей і 40 вчителів читали по 10 хвилин, то це реально могло тривати73 години. А ще кожен робив по три добрі справи! Разом це 1320 добрих справ за день. На перегляд доброго фільму «Перед класом» зібралися у 2 класі НУШ охочі. День був надзвичайним!
Синім був день у бурхливому плаванні зарубіжної літератури у вимірі українському. Грали «Хто зверху», бігали квест, малювали малюнки, постери.
Закінчився тиждень жовтим днем. Діти-сонечка світили так, ніби сонце послало у школу своїх братиків та сестричок, і їх так багато-багато. А вчителі української мови та літератури, зарубіжної літератури та християнської етики нашої громади, зібравшись у методичній лабораторії, ділилися досвідом, шукали ключі до дитячих сердець, підсилювали одне одного, разом із десятикласниками чаювали у літературній кав’ярні «Дорогою життя»,  і повні світла, енергії та сили роз’їхалися до свох учнів. 
Фото можна переглянути тут
Дякуємо всім небайдужим та свідомим, хто долучився до кольорового тижня «Барви мови». Роботи було і для рук, і для розуму, і для серця!
Життя красиве, коли кольорове!!!

Коментарі