Тиждень основ здоров’я - 5 день

У НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ с. Великі Гаї» Великогаївської сільської ради Тернопільської області з 13 по 17.11.2017 року проходив Тиждень основ здоров’я, під час якого було проведено ряд заходів, спрямованих на удосконалення теоретичних знань та практичних навичок з формування у школярів ціннісного ставлення до власного здоров’я та життя, з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з питань особистої безпеки та захисту життя.
Було організовано виставку дитячих творчих робіт на тему «Небезпека очима дітей».
Бібліотекар школи Новосад О. Д. підготувала тематичну добірку матеріалів на тему: «Зроби свій вибір».
 Учні початкових класів переглядали тематичні мультфільми, відгадували ребуси.
Учні 5-6 класів взяли активну участь у вікторині «Як уникнути небезпечних ситуацій на дорозі».
Цікавим став перегляд відеофільмів із циклу «Надання першої медичної допомоги» для учнів 7 класу та «Надзвичайні ситуації» – для учнів класів.
14.11.2017  року у школі відбулося тренінгове заняття  «Загроза людству: СНІД» (10 – 9 кл), під час якого було проведено і єдиний урок «Кожен має право на захист свого життя», організовано перегляд тематичних відео- та мультфільмів, проведення вікторин, конкурсів.
15.11.2017 року було проведено виховні години:  у 4 класах  «Ми – за здорове, безпечне майбуття»  і  у 3 класах   на тему: «Жартувать з вогнем не можна!».
Учні 7-9 класів взяли участь у вікторині  «Безпека дорожнього руху».
Переглядали відеофільм «Знати, щоб вижити» та взяли активну участь у його обговоренні учні 9 класів.
Десятикласники продемонстрували свою майстерність з порятунку потерпілих під час квесту «Захистимо своє життя для майбуття».
Рольові ігри сприяють засвоєнню знань, тож у 2-х класах провели гру «Допоможи собі, допоможи другові», а  у 1-х класах– гру «Дорожній рух – наш друг».
Урок-реклама «Щоб уникнути біди – знайте правила безпеки і виконуйте завжди!» пройшов у 5-А класі.
Учні 8-х класів   переглядали та обговорювали відео «Правила поводження з невідомими вибухонебезпечними предметами».
Диспути «Моє життя – в моїх руках» і «Про небезпеки, які навколо чатують на нас» провели учні 9-х класів.
16.11.2017  року  учні 7-9  класів  переглядали та обговорювали презентації із циклу «Знання правил безпеки вбереже від небезпеки», а також переглядали фільми «Імітація пожежі у житловій кімнаті» та «Правила користування вогнегасником».
Для учнів  5 –х класів був проведений урок на тему: « Універсальність людини».
Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна і завжди актуальна. І знання, уміння, навички, які отримують школярі сьогодні, нехай стануть основою безпечного і здорового майбутнього життя.

Коментарі