"Різдвяне дійство"

Різдво Христове є одним з найбільших християнських свят, котре має свої традиції відзначення.

У неділю 22 січня у  Великих Гаях відбулася подія, яка сколихнула сірі будні. У Народному домі було організовано концерт, присвячений завершенню  Різдвяних свят, як сказав наш вельмишановний голова сільської ради О. А.  Кохман 

Уся постановка була наскрізь пронизана вічним різдвяним духом, щастям і радістю.  що прийшли у світ разом із Христом .

На запрошення прийти на виставу відгукнулося чимало бажаючих односельчан, що створило в клубі атмосферу аншлагу. 

Свято проходило за участю  Народного аматорського хору  с.Великі Гаї під керівництвом  Івана Віспінського, ансамбль дівчат Великогаївської ЗОШ з піснею «Україна Колядує»Ю вертепу Народного дому с.Великі Гаї. Найбільше вразила глядачів постановка «Маланки».під керівництвом Юлії Володимирівни Батюк та вистава «Різдвяна казка» учнів 4-го класу Великогаївської ЗОШ під керівництвом Людмили Вікторівни Кохман.
Під час святкового концерту усі присутні прославляли Новонароджене Богонемовля виконанням колядок та щедрівок.
Глядачі з  цікавістю та захопленням спостерігали за дійством, адже не все, що відбувалося на сцені, можна передати словами. Святковий дух Різдва , радість і  повнота  довели, що як не крути, ми - сильна нація і наші  традиції тільки більше об’єднують нас у єдину громаду.. З приходом Нового Року, Різдва Христового і Водохреща безпосередньо кожен відчув на собі благодатну  силу цих свят…….

В списку організаторів проекту почесне місце займають: вчителі Батюк Юлія Володимирівна та Кохман Людмила Вікторівна. Завдяки їхнім старанням та клопіткій праці, усі ми змогли побувати на такому чудовому концерті.

Також директор школи Кость Оксана Миколаївна, яка теж приклала чимало зусиль до організації проекту і є активною учасницею гаївського хору.

На мою думку,  це дійство було  справді унікальним

А що кажуть люди? Які їхні враження від концерту?

Коментар пана Зиновія Гудя:
Враження гарні, також приємно те, що старі традиції живуть. Колись, в молодому віці, зазвичай ми часто колядували. Молодь гуртувалося і багато відбувалося подібних заходів. Тішить те,  що навіть через стільки років, батьківські традиції всиляють в нас святковий дух новорічних свят.

Коментар Надії Скавінської:
Дуже гарний концерт. Діти виступали дуже цікаво і захоплююче, також приємно було слухати колядки нашого хору.

Коментар Анни Онуферко:
Безумовно,  все сподобалося, проте я вважаю, що потрібно частіше проводити подібні заходи у нашій місцині, особливо для молоді.

Звісно,дуже цікаво було спостерігати за подіями на сцені з місця глядача. А що відчували самі актори? 
 
На це питання дали відповідь дві дівчини:
- дуже захоплюючи перебувати у вирі подій. Весь час переповнений емоціями і незрозумілими почуттями щастя. Приємно дарувати людям щось цікаве

По закінченню концерту, Олег Андрійович Кохман від імені усієї громади  вручив учасникам вистави солодкі подарунки. Подяки благодійникам від О. Кохмана, які завжди пам’ятають і допомагають одиноким та потребуючим людям.
Велично лунала колядка «Нова Радість стала» у виконанні всіх
присутніх. Кожен відчув себе частинкою єдиного цілого, одної великої родини.


Святкувати  Різдво - означає зупинитися та споглядати Боже Дитя, Таємницю Бога, Який в покорі та убогості став людиною, але, понад усе, означає знову прийняти до свого серця цю Дитину, яка є Христом Господом, щоб жити Його життям, вчинити так, щоб його почуття, думки й діла стали нашими почуттями, думками й ділами. Святкувати Різдво  означає виявляти радість, новизну та світло, які це народження принесло в наше життя, щоб і ми для ближніх були носіями радості та Божого світла.


Підготував учень 11 класу 
Великогаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів 
В. Мазур

Фото учениці 10  класу 
Великогаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів 
В.Охотницької

Коментарі