Чарівні Карпати

19-20 травня 2012 року учні 7-х  класів з класними керівниками Майкою О. Р. та Сівінською О. З. побували на екскурсії по маршруту Гошів- Бубнище - Пилипець - Шипіт - Міжгір'я.  Вражень дуже багато.

монастир Гошів
монастир Гошів
Наша екскурсія розпочалася з  Гошівського монастиря отців Василіян і церкви Преображення Господнього на Ясній Горі у с. Гошеві, який заснований у 1570 році. Він є  місцем паломництва християн з різних країн світу, які йдуть сюди, щоб помолитися чудотворній іконі Божої Матері. 


Кам'яне місто в Бубнищі
кам'яне місто в Бубнищі
Наступна наша зупинка була в унікальному скельному комплексі, названому на честь легендарного опришка Олекси Скелями Довбуша, розташований на висоті 668 м над рівнем моря. Це неповторне за своїми формами і розташуванням нагромадження гігантських скель, каменів, що нагадують дивовижні істоти, покраяне глибокими, завжди темними ущелинами, ямами, потаємними ходами та стежками.


в. Шипіт
в. Шипіт
Наступного дня ми мали можливість помилуватися прекрасним водоспадом Шипіт, вода в якому спадає численними живописними каскадами. Водопад знаходиться на річці Пилипець в 6 км. від с. Пилипець Міжгірського р-ну на Закарпатті. Невелика річка, що бере свій початок на полонині Боржава, кидає тут каскадами свої води з 14-метрової висоти.


Канатна дорога в Пилипці
Боржавський хребет
Коло села, недалеко від водоспаду, нещодавно ввели в експлуатацію бугельний підйомник, також працює канатна дорога (1500 метрів), якою ми мали можливість скористатися. Канатна дорога цікава тим, що вона дає можливість піднятися на Боржавський хребет.


Коментарі